Ferm Living, Scandinavisch design met een grafische touch

Hou je van Scandinavische vormgeving, van eenvoud, strakke lijnen en natuurlijke tinten, dan zul je je zeker thuis voelen in de Ferm Living collectie. Ontwerpster Trine Andersen maakt prachtige Deense woonartikelen met een grafisch tintje, waarmee ze een hele unieke touch geeft aan traditioneel Scandinavisch design.

Ferm Living biedt je alles op het gebied van muurdecoratie, kleine meubelen, beddengoed, keukenaccessoires, vloerkleden, wandlampen, behang, kinderkamers en nog veel meer.

Inspiratie vanuit eigen huis

Ooit begonnen als een grafisch bedrijf en uitgegroeid tot een populaire interieurzaak, bij Ferm Living draait alles om ontwerpen vanuit het hart. Zo is het in 2005 ook allemaal begonnen, met het ontwerp van een behang patroon dat de ontwerpster in haar hoofd had maar nergens te koop was.  Ze besloot het behang zelf te maken, en daar bleef het niet bij. Het inspireerde haar om meer ideeën die ze had ook daadwerkelijk om te zetten in producten en daar anderen blij mee te maken.

Herkenbaar design

Zowel de home als de kindercollectie van Ferm Living zijn speels, vrolijk en duidelijk herkenbaar. De strakke vormgeving en de kleuren die ieder seizoen weer goed op elkaar aansluiten, maken het heel gemakkelijk om verschillende producten uit de collectie goed met elkaar te combineren.

Voor de kinderkamer kun je bij Ferm Living onder andere terecht voor leuke muurstickers, vrolijke behangpatronen, talloze opbergmogelijkheden die niet alleen praktisch maar ook heel mooi zijn, leuke dekbedovertrekken, prachtige wandlampen en vrolijke kussens. En altijd komen de grafische prints weer terug in de ontwerpen, of het nu gaat om mooie lijnen, speelse vlakken of opvallende blokpatronen.

kind spelend op bed
Natuurlijk en eerlijk

Daarnaast is er ook veel aandacht voor organische elementen en natuurlijke materialen. Zo vind je in de Green Living collectie veel leuke plantenbakken, potten, vazen en plantenhouders om je huis eenvoudig om te toveren tot een groen paradijs.  Alle materialen die gebruikt worden zijn ‘eerlijk’, met andere woorden: het zijn materialen waar mensen al eeuwenlang producten van maken, zoals papier, hout, leer, porselein, keramiek, metaal en katoen. Waar mogelijk komen deze materialen van duurzame en organische bronnen.

Oog voor details en materialen

Een opvallend materiaal waar veel mee gewerkt wordt is messing. Dit prachtige materiaal met een warme kleur is uitermate geschikt voor vazen, kaarsenhouders, servetringen en pennenhouders bijvoorbeeld. Messing producten komen onder andere voor in de kerstcollectie, en dankzij de tijdloze ontwerpen van Trine Andersen heb je dan ook echt een product in handen waar je vele jaren plezier van kunt beleven.

Het meest bekende product van Trine is waarschijnlijk wel de opvallende draadmand. Deze prachtige metalen mand met een houten deksel is verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren en kan prima gebruikt worden als tafel, bijzettafel of simpelweg als opbergmand. Het is een item dat heel goed samenvat waar het bij Ferm Living om draait; schoonheid door eenvoud, grafische vormen en kwaliteit.