De leukste kinderinterieurs maak je zelf

Als er iets is wat kinderen leuk vinden dan is het wel een themaslaapkamer. Ieder kind heeft zijn of haar eigen hobby’s en interesses, dus er is altijd wel iets leuks om een slaapkamer mee te ontwerpen.

Stort je in het avontuur

Interieurontwerpers storten zich dit jaar helemaal op thema’s die te maken hebben met avontuur, zoals piratenkamers, oceaankamers, junglekamers en ruimtevaartkamers. Er is een overvloed aan speelse behangmotieven, muurstickers, stoffen en dekbedovertrekken te koop die passen bij deze thema’s.

stoere jongenskamer
Kies voor romantisch

Ook romantische meidenkamers met veel pasteltinten, strepen, natuur- en dierenprints doen het goed. Om te zorgen dat het geheel niet te bont, te zoet of te roze wordt, kun je lichtgrijze accenten aanbrengen of kiezen voor wit, lichtbruin of beige om balans aan te brengen.

Zorgt voor een rustige uitstraling

Wat belangrijk is bij themakamers voor alle leeftijden is dat het niet té thema-achtig wordt. Een kinderkamer moet rust uitstralen en kinderen de mogelijkheid bieden om te ontspannen. Zorg dus dat niet alle muren zijn aangekleed met prints, motieven of kleuren. Dit kan de kamer heel klein en ‘druk’ doen lijken. Minstens één muur zou in een lichte, effen kleur geschilderd of behangen moeten worden.

Zorg voor genoeg opbergmogelijkheden, zodat alle speelgoed zijn eigen plaats heeft en gemakkelijk gevonden kan worden. Ook dit creëert rust en zorgt ervoor dat kinderen beter kunnen spelen.

Spelen met kleur

Pinterest is een hele goede inspiratiebron voor leuke themakamers en je zult zien dat lichte kleuren het dit jaar erg goed doen, vooral grijs, mintgroen en andere lichte pasteltinten hebben hun weg gevonden naar de kinderkamer. Het leuke van deze rustgevende kleuren is dat ze je de mogelijkheid bieden om ook iets opvallends toe te voegen, bijvoorbeeld een felgekleurd meubelstuk of gordijnen in een contrastkleur. Op deze manier wordt de kamer niet te licht of te saai, maar breng je op een leuke manier speelse elementen in de kamer.

Behang als kunst aan de muur

Behang wordt steeds populairder en dankzij het enorme aanbod aan patronen en kleuren kun je er alle kanten mee op. Kies je voor een speelse, opvallende print, kies dan één muur uit om te behangen. Je kunt het beste de ‘mooiste’ muur in de kamer hiervoor gebruiken en er niet al te veel meubels zoals kasten tegenaan zetten zodat de aandacht niet van het behang afgeleid wordt. Het is wel weer heel mooi om het bed tegen de behangmuur aan te zetten. Dit geeft een mooi effect en zorgt ervoor dat er balans in de kamer is.

Welke kleuren, accessoires of thema’s je ook kiest, het belangrijkste is dat je kind zich prettig voelt bij het kinderinterieur er zijn of haar fantasie en creativiteit de vrije loop kan laten gaan in zijn of haar eigen droomkamer.